Hernádi Judit

A Reggeli mentás frissítő facebook bejegyzések megálmodója és állandó szerzője, pszichológus, képzésben lévő családterapeuta.

https://www.facebook.com/mentapartpszichologia

“Beszélgetések a Spektrum Home Magazinban”

Anyává válás:https://www.youtube.com/watch?v=FR-BHKmPoyA

Hernádi Judit vagyok, egy csodás hét éves kislány boldog édesanyja.

Mindig is barátok között, társaságban éreztem jól magam, ezért természetes volt számomra, hogy hivatásként tekintek majd az emberekkel való foglalkozásra. Kislányom születését követően, a gyermekágyas időszakban magam is szembesültem azzal a tanácstalansággal, a hormonok okozta érzelmi kavalkáddal, és a folyamatos lelki megterheléssel, ami az újdonsült anyukák életét jellemzi. Ezt követően kezdtem meg pszichológusi tanulmányaimat, és az ismeretek megszerzése nagyon sokat segített abban, hogy az anyai szerepemet komoly szakmai ismeretekkel felvértezve, boldogan tudjam megélni.

Egy várva-várt gyermek születése egyrészt örömteli esemény, ami egyúttal sok váratlan érzést, új megoldandó helyzeteket, és bizonytalanságot hordoz magával. A kisbabák etetése, megnyugtatása, a kötődés kialakítása, az újdonsült család sikeres együttműködésének megteremtése mind embert próbáló feladat. Tapasztalataim és a velem együttműködő anyukák visszajelzései alapján meggyőződésemmé vált, hogy a helyzetet objektíven átlátó, gyakorlattal rendelkező szakember támogatásával akár már néhány konzultáció után mindenki számára megnyugtatóan a helyükre kerülnek a dolgok. Ettől a család kiteljesedik, a szülők magabiztosabbak lesznek, és igazán boldoggá válik a babázós időszak.

Konzultációimat a kötődő nevelés szellemében tartom.A megszerzett szakmai tudásomra és több éves gyakorlati tapasztalataimra támaszkodva az alábbiakban segítem a hozzám forduló édesanyákat, szülőket, családokat:

szülési trauma feldolgozása, a traumából való felépülés támogatása

az anyává váláshoz kapcsolódó test-lelki és érzelmi változások kezelése (szülés utáni depresszió, szorongás, pánik)

– a gyermekágyas időszakban jelentkező nehézségek/bizonytalanságok kezelése

– a kora gyermekkori kötődés kialakításának elősegítése

– a családi/párkapcsolati változások kezelése

dackorszak, testvérféltékenység kezelése

az óvodás és kisiskolás kor problémáinak kezelése

Komplex 4 alkalmas Anya-mentő csomag, ami a szakértői segítségnyújtás mellet magában hordozza a csoport társas támogató erejét is:

  • szülésélmény (a szülés alkalmával esetlegesen felerősödő korábbi feldolgozatlan traumák) feldolgozása;
  • a kezdeti, gyermekágyas időszakban jelentkező nehézségek/bizonytalanságok kezelése;
  • a babák megnyugtatása, fájdalomcsillapítása (rugalmas kendőkötés, babamasszázs, illóolaj ismeretek);
  • asszertív kommunikáció a családdal és barátokkal;
  • a megváltozott családi és anyai szerepek boldog megélése.

Az Anya-mentő csomag igénybe vehető kiscsoportos (min. 3 fő), vagy egyéni konzultációs formában online, vagy személyesen.

Kapcsolatfelvétel:

E-mail: judit.hernadi@gmail.com

Telefon: +36/30-512-1481

%d blogger ezt szereti: