Birovits Zsuzsanna

Birovits Zsuzsanna

Birovits Zsuzsanna vagyok, eredetileg magyar-angol szakos pedagógus.

Édesanya, Nő, Társ, Barát, Kolléga és még sok minden más.

Néha én vagyok a szegényasszony legkisebb fia, aki útnak indul, máskor a megmentésre váró királykisasszony, a legkisebb királyfi, aki bátorságával eljut a céljáig,  ám ugyanakkor néha a tüzet okádó sárkány vagy az erejét elvesztett gebe is vagyok, akinek parazsat kell ennie, hogy táltosparipává váljon. 

Minden lehetek és semmi is.

 Néha kővé dermedek, és csak a próbák kiállása után nyerem vissza az eredeti alakomat. Olykor pedig főnixmadárként elégek és a hamuból újjá éledek.

A történet bármely szereplője lehetek, úgy, mint bárki más körülöttem.

Az életem akkor indult igazán, amikor kislányom születése után rájöttem, hogy ez a következő életem.

 Sosincs késő váltani, újrakezdeni vagy épp visszatalálni arra az útra, amin mindig is jártam, csak letértem róla. Vissza szerettem volna találni a saját életemhez. Ehhez pedig új útitársaim a mesék lettek és azok az új képzések, amelyek segítettek számomra a saját életem kirakójának darabjait megtalálni.

Boldizsár Ildikónál lettem alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta, és azóta is hálás vagyok ezért a lehetőségért neki.

Emellett párkapcsolati előadó, csoportvezető és tréner, valamint OH kártya instruktor képzéseket is végeztem, jelenleg is felvételizni készülök, mert hiszem, hogy életünk végéig tanulhatunk és ezáltal egyre több területet ötvözve segíthetünk azoknak, akik ezt szeretnék.

Úgy vélem, hogy mindenki másban, mástól, máshogyan szeretné megtalálni azt az embert, segítőt, aki neki a legtöbbet tudja nyújtani. Kap tőle egy hiányzó mondatot, egy mesét, egy kérdést, egy belső képet kivetítve, ami neki akkor, ott, az elakadt élethelyzetében újra segítséget nyújthat az élete további áramlásához.

Ehhez lehetek én is egy pont, egy apró láncszem, ami talán akkor és ott segíthet neki továbblendülni, rendeződni.

A mesékben is mindig felborul a rend és káosz lesz, de a végére helyreáll az egyensúly. Persze csak akkor, ha a hős képes felismerni önmaga ellenfeleit, segítőit és képes lesz új képességekkel, vagy a már meglévő, de feledésbe merült képességeit újra feléleszteni és tovább haladni a célja felé. Ez pedig kemény munka. Sok erő, bátorság és elszántság kell ahhoz, hogy felismerje azt, hogy hol van most és meglássa azt is, hogy merre tart és hová szeretne eljutni.

Amennyiben úgy gondolod, kedves olvasó, hogy belevágnál egy ilyen kalandba, akkor szeretettel várlak csoportjaimon, ahol élőszavas mesélés után rátekinthetsz te is a történetre és megnézheted azt, hogy tudsz Te kapcsolódni saját életmeséddel az elhangzott történethez.

 Utána talán változik saját fókuszod is, hiszen az ott lévő többi ember is a saját lélek-és életmeséjével kapcsolódik ugyanahhoz a meséhez, mint te. Ebből pedig új történet születhet… Mindenkinek. Neked is:

Tart, ameddig tart.

Facebook oldalam:

Lélekmelengető Szalon

Web oldalam: Lélekmelengető Szalon

Lépjen velünk kapcsolatba!

mentapartcom@gmail.com

%d blogger ezt szereti: