Dr. Kovács Petra

Dr. Kovács Petra vagyok, okleveles pszichológus, a Debreceni Egyetem mesterképzésén végeztem. A neuro-lingvisztikus programozás (NLP) területén practitioner képesítést szereztem, később pedig a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél a relaxációs gyakorlatvezetői képzést teljesítettem sikerrel. Jelenleg sportpszichológus szakképzésben veszek részt a Testnevelési Egyetemen. 

Meggyőződésem, hogy mindannyiunkban megvannak azok az erőforrások, amelyek segítségével el tudjuk érni a céljainkat. Az életutunkat folyamatos tanulási és fejlődési lehetőségnek tartom, amelynek során az egyik legszebb kihívás önmagunk minél mélyebb megismerése. Pszichológusként az a célom, hogy a hozzám fordulókat elkísérjem ezen az úton. Az önismeretünk elmélyítésével ugyanis könnyebben meg tudjuk érteni a bennünket körülvevő embereket is, ez pedig hozzájárul a kapcsolataink örömteli megéléséhez a magánéletünkben és a munkánk során egyaránt.

PSZICHOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ

A fiatal felnőttekkel és a felnőttekkel való pszichológiai konzultációk során a megoldásközpontúság és a jövőorientáltság vannak fókuszban, és minden esetben a kliens igényeihez igazodva választjuk ki a közös munkához legjobban illeszkedő módszert.

Különösen az alábbi kérdésekben tudok támogatást nyújtani: 

  • Önismeret
  • Életvezetési tanácsadás
  • Stresszkezelés
  • Kríziseken történő átsegítés
  • Munkahelyi problémák kezelése
  • Állásinterjúra, vizsgára való felkészülés
  • Párkapcsolati kérdések

RELAXÁCIÓ, AUTOGÉN TRÉNING

Az elménk működésének csodája abban is rejlik, hogy megvannak benne azok az erőforrások, amelyek felfedezésével pozitívan befolyásolhatjuk a mindennapjainkat. Erre nagyon jó példa az autogén tréning, amelynek elsajátításával és rendszeres gyakorlásával sokat tehetünk a fizikai és a lelki egyensúlyunk fenntartásáért. Az autogén tréning remek önismereti módszer is, amely fejleszti a testtudatosságunkat, segíti a mélyebb alvást és pihenést, és ezáltal a testi-lelki feltöltődésünket.  A módszer gyakorlásával kiegyensúlyozottabbak leszünk a hétköznapokban, könnyebben kezeljük a stresszt és a konfliktusokat és fokozódik a fizikai állóképességünk.

Az Olaszországban végzett iskolai tanulmányaim és a korábbi diplomáciai pályám során szerzett nyelvtudásomnak köszönhetően angol és olasz nyelven is vállalok pszichológiai tanácsadást.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, forduljon hozzám bizalommal (petrakovacs@yahoo.it, 06303436501)! Személyes konzultációra Budapesten a II. kerületben, a Buday László utca 7.-ben van lehetőség előzetes időpontegyeztetést követően. Online pedig Skype útján tudunk konzultálni szintén előzetes egyeztetést követően. 

Üdvözlettel

dr. Kovács Petra

%d blogger ezt szereti: