Sárvári Töttős Györgyi

@mátépéter

 

Sárvári Töttős Györgyi vagyok, eredetileg magyar nyelv és irodalom szakon végeztem az ELTE Bölcsészkarán. Már a végzés évében a könyvek szereplőitől a hús-vér emberek felé kezdtem kacsintgatni és elvégeztem a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakát, majd tanácsadó szakpszichológusi vizsgát tettem. És most, húsz évvel az első diplomám megszerzése után, íróként és az alkotásterápia lelkes aktivistájaként rájöttem, az irodalom és az emberek lélektana közelebb nem is lehetne egymáshoz.

Unalomig ismételt tézis, hogy minden mindennel összefügg, de mégis, nem oly rég csodálkoztam rá erre én magam is. Merthogy hol van a metszete annak, hogy az ember lánya gyógyszeriparban HR menedzser, aztán rendőrségi pszichológus, majd a Katasztrófavédelem hivatásos beosztású szóvivője, három kisfiú anyukája, szabadúszó vállalati tréner és elhivatott meseíró? Hát itt a középpont! Az alkotásterápiában! Itt minden élettapasztalat, olvasmány, és művészet egybeér. 

Az ember alkotó életre hivatott! Elég látni egy büszke óvodást, aki még bátran alkot, vagy egy őskori barlangrajzot, ami millió évekkel repít vissza minket, és napnál világosabb, az élet és a lélek elválaszthatatlanul kötődik a művészethez.

Minden, ami jó szándékkal a fejünkből, kezünkből létrejön, az gyógyít, az épít, az előre visz.

Legyen szó a mindent megalapozó önismeretről, fájdalmas krízisről, kiégésről, vagy elakadásról, a megoldókulcs a fejünkben és a kezünkben van. 

Ebben tudok segíteni, hogy ez a gyógyító, alkotó szellem végre kijöhessen a palackból. 

georgie.sarvari@gmail.com

Facebook: Sárvári Györgyi – meseíró pszichológus

Lépjen velünk kapcsolatba!

mentapartcom@gmail.com